Suzanne Strating

Mindful sporten

Word jij niet blij van de sportschool maar wil je wel ‘iets’ doen om je fitter te voelen? Lijkt yoga je daarnaast ook fijn maar zie je het niet zitten om meerdere (dure) abonnementen aan te schaffen? Kun je naast inspanning ook wel wat ontspanning gebruiken? Dan is Mindful Sporten zeker iets voor jou!

Mindful sporten is voor jou als jij;

”De afwisseling en de combinatie tussen inspanning en ontspanning spraken mij erg aan”

Meer genieten van bewegen

Bij Mindful Sporten combineren we wandelen met sportoefeningen, yoga en meditaties. We beginnen met wandelen, doen een aantal oefeningen, wandelen weer een stuk, doen weer een aantal oefeningen, enz. Iedere les sluiten we af met yoga en meditatie.

coaching enkhuizen

Wandelen
We wandelen door de binnenstad van Enkhuizen waarbij we altijd vertrekken vanaf mijn huis (Paludanushof). Denk hierbij aan het Wilhelminaplantsoen, strand en de havengebieden. Kortom: alle mooie plekken die Enkhuizen te bieden heeft.

Spierkracht en conditie (Yang!)
Per les doen we verschillende oefeningen waarbij de focus ligt op spierkracht, conditie en balans. Hiervoor maak ik gebruik van de elementen die we onderweg tekenkomen (bankjes, trappen, paaltjes, enz). We doen de oefeningen hoofdzakelijk met eigen lichaamsgewicht. Dat wil zeggen, er komen nagenoeg geen gewichten aan te pas. 

Yin yoga en meditatie
We sluiten de les af met ca. een half uur yin yoga oefeningen en meditatie. Yin is een geweldige aanvulling op yang (alle sporten die gericht zijn op spierkracht en conditie)! Met yin yoga zorgen we ervoor dat stijve spieren weer soepel worden en dat vage fysieke klachten afnemen of zelfs verdwijnen en onze hartslag en ademhaling weer rustig wordt. We sluiten de les af met een fijne meditatie.

Bewegen zonder prestatiedruk
Bij mij kun je meedoen op jouw eigen niveau. De oefeningen kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd. Op deze manier kan iedere deelnemer de uitdaging aangaan die goed voelt, zonder grenzen te overschrijden.

Het voordeel van Mindful Sporten is dat je zowel werkt aan inspanning als ontspanning, aan een sterker én soepeler lichaam. Je hoeft geen extra yoga abonnement of mindfulnesscursus te doen, maar ontvangt het bij mij allemaal in 75 minuten!

Met een glimlach op je gezicht fiets je na het sporten weer naar huis. Je voelt je energiek, steeds fitter en ervaart bovendien meer zelfvertrouwen, zowel fysiek als mentaal. Dankzij de combinatie van yin én yang wordt je lijf niet alleen sterker maar ook soepeler en nemen pijnklachten en stijfheid  af. Omdat we veel wandelen is er ook voldoende ruimte voor interactie en gezelligheid met elkaar!

Praktische informatie

Tijden:

  • Dinsdagochtend 9.00 – 10.15 uur (3 plaatsen)
  • Woensdagochtend 9.00 – 10.15 uur (1 plek)
  • Donderdagochtend 9.00 – 10.15 uur (1 plek)

Locatie
We beginnen en eindigen bij mij: Paludanushof 70 in Enkhuizen

Abonnementen:
1x per week: € 43,50 per maand
2x per week: € 75,- per maand
3x per week: € 109,- per maand

Voor de abonnementen geldt dat je een combi kunt maken met de yin yoga. Dus bijvoorbeeld 1x per week sporten en 1x per week yin yoga is € 75,- per maand.

Proefles: € 15,-

ZOMERACTIE: 5-rittenkaart a € 75,- geldig van juni t/m september. Daarna mogelijkheid om over te stappen op abonnement.

De abonnementen zijn maandelijks opzegbaar en starten kan op ieder moment van de maand. Je kunt je via onderstaande knop aanmelden voor een proefles!

mindful sporten

”Suzanne is een hele leuke trainer, heel scherp en duidelijk. Ik wilde mezelf weer terugvinden door te leren luisteren naar mezelf en rust te vinden.”


Schrijf je hieronder in

Veelgestelde vragen over mindful sporten

Ik vind het heel belangrijk dat iedereen op haar eigen niveau mee kan doen. Bewegen zónder prestatiedruk staat bij mij voorop!

Scroll naar boven