top of page

Nooit meer last van hyperventilatie

Heb jij al een tijdje last van hyperventilatie? Ik weet er alles van. Het gevoel van luchttekort is zeer beangstigend en kan je leven heel erg beïnvloeden. Maar het goede nieuws is dat je jouw hyperventilatie onder controle kunt krijgen en daar kan ik jou bij helpen door middel van praktische oefeningen in Enkhuizen.

 

Afrekenen met hyperventilatie door ademhalingsoefeningen in Enkhuizen

Aan de hand van eenvoudige ademhalingsoefeningen kan ik jou helpen om van je hyperventilatie af te komen. Deze oefeningen doen we in de vorm van beweging in de buitenlucht in Enkhuizen. Werk je ook nog eens aan een gezond lichaam.

 

Wat is hyperventilatie eigenlijk?

Hyperventilatie betekent niks meer en niks minder dan te veel ademen. Door te veel zuurstof in te ademen neemt je lichaam te weinig zuurstof op. Heel tegenstrijdig, maar toch is dit hoe het werkt. Door te veel te ademen verlies je CO2 en juist die CO2 heeft jouw lichaam nodig om zuurstof op te nemen.

 

Hyperventilatie verleden tijd met behulp van Buteyko in Enkhuizen

De ademhalingsoefeningen in Enkhuizen van de Buteyko methode helpen jou om minder veel en minder diep te ademen. Hierdoor ontstaat er meer rust en ontspanning in jouw ademhaling. Voor de ademhaling geldt less is more.

bottom of page