ONTSPANNEN & FIT

8-WEEKSE CURSUS ONTSPANNEN & FIT

VOOR WIE?

MEER INFO OF AANMELDEN?

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dus waarom slechts een van beide trainen? Tijdens de 8-weekse cursus Ontspannen & Fit werken we zowel aan een gezond lichaam als een gezonde geest. We wandelen langs de mooiste plekken van Enkhuizen en wisselen het lopen af met verschillende oefeningen, waarbij de volgende elementen centraal staan:
 

Beweging
Bewust bewegen binnen de grenzen van jouw eigen lichaam, waarbij conditie en (lichte) spierversterkende oefeningen elkaar afwisselen. Jij bepaalt zelf het tempo en de intensiteit. Zo kun je per oefening bepalen of je gaat wandelen, joggen of hardlopen. 

 

Mindset
Aan de hand van verschillende praktische oefeningen leer jij hoe je een krachtige mindset creëert, hoe je meer grip krijgt op jouw gedachten. We werken onder andere met de zintuigen, met affirmaties en NLP.-technieken. Alles in bewegende vorm! De oefeningen helpen je in het dagelijks leven om meer rust te krijgen en beter met stressvolle situaties om te gaan.

 

Ademhaling
Wist je dat zo’n 80% van de Westerse bevolking verkeerd ademt? En wist je dat jouw ademhaling een grote rol speelt bij jouw gezondheid? Al bewegend leer jij hoe je op een gezonde manier ademhaalt en ervaar je direct de positieve effecten hiervan.

 

Rust en ontspanning
De boog kan niet altijd gespannen staan! In ons hectische leven waarin we altijd van alles moeten, staan we continue ‘aan’. Tijdens deze cursus zoeken we ook iedere les de rust en ontspanning op, onder andere door te vertragen, stil te staan en door middel van meditaties.

Deze cursus is geschikt voor jou als jij...

 • (weer) in beweging wilt komen en hier wel een stok achter de deur voor kunt gebruiken. 
   

 • behoefte hebt aan me-time
   

 • regelmatig het gevoel hebt dat je hoofd overloopt en je wel wat rust kunt gebruiken
   

 • vage fysieke klachten ervaart die er op duiden dat je wel wat beweging en ontspanning kunt gebruiken!
   

 • Het fijn vindt om buiten, in de natuur te bewegen
   

 • Tijdens het sporten, of in je dagelijks leven 'last' hebt van je ademhaling

Overzicht cursussen:

Donderdag 20 en 27 mei, 3, 10, 17 en 24 juni, 1 en 8 juli
Tijd: 19.30 - 20.30 uur


Locatie: binnenstad Enkhuizen
Investering: € 125,-
Aantal deelnemers: minimaal 3, maximaal 6
Aanmelden: info@suzannestrating.nl of 06.-41 23 13 01

 

Heb je interesse in deze cursus maar komen deze data je niet uit? Iedere maand worden er nieuwe cursussen gepland, op verschillende dagen en tijdstippen. 

Wanneer je een les verhinderd bent dan kun je deze bij een andere cursus inhalen.