Suzanne Strating

Over mij als mindful coach

In de buitenlucht werken aan een gezond lichaam én een gezonde geest met mij als mindful coach.  

“Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”

Hi, ik ben Suzanne, mindful coach, avonturier & reiziger.
Ik heb alle uithoeken van de wereld gezien, maar de innerlijke reis die ik maakte tijdens mijn opleidingen de afgelopen jaren is misschien wel de mooiste en meest waardevolle ever geweest!

Slungelige onzekere puber

In mijn puberteit maakte ik kennis met de wereld der therapieën. Als een slungelige, onzekere puber stond ik in mijn ondergoed voor de spiegel van de mensendiecktherapeute. Het zou zeker niet de laatste therapeut zijn die ik bezocht…

​Door steeds weer terugkerende rug-, nek, en RSI-klachten bleef mijn zoektocht naar oorzaken en oplossingen zich voortzetten. Het lijstje met therapeuten werd langer en de frustratie groeide. Tijdenlang kon het goed gaan, maar als een boemerang kwam de pijn altijd weer genadeloos terug en nam vaak versterking mee.

Tot twee keer toe kreeg ik in mijn twintiger jaren antidepressiva voorgeschreven en dat terwijl ik ‘slechts’ pijn had. Met de kennis van nu weet ik dat ik ‘gewoon’ een dikke burn-out had, overspannen was, of geef het een naam… en dat die pillen een quick fix waren maar absoluut geen oplossing.

mindful coach

Naast de fysieke ongemakken, voelde ik me altijd gejaagd, piekerde ik veel, had ik last van hyperventilatie, was ik ontzettend perfectionistisch, had ik een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, leefde ik vaak in angst met betrekking tot mijn pijnklachten en kon ik moeilijk ontspannen.

Dat lichaam en geest één geheel vormen is me toen nooit verteld…

mindful coach

Nieuwe koers richting mindful coach

In mijn werk kon ik mijn ei nooit zo kwijt. Enerzijds ontbrak het ‘yes-wat-een-toffe-baan-gevoel’, anderzijds viel ik ook regelmatig ziek uit doordat mijn lichaam weer eens niet wilde. Ik leefde van vakantie naar vakantie.

In 2017 keerde ik het bedrijfsleven de rug toe en besloot ik de coach te worden die ik zelf al die jaren goed had kunnen gebruiken!

Dankzij mijn studie tot Mastercoach en een revalidatietraject groeide mijn zelfbewustzijn (ai, pijnlijk om met je eigen gedrag geconfronteerd te worden, maar o zo waardevol. Zelfkennis is het begin van alle wijsheid!),

Daarnaast zorgden opleidingen tot o,a, Mindful Run & Walkinstructeur, Mindful Wandelcoach, Yin Yogadocent en Compassietrainer ervoor dat ik de regie over mijn eigen lichaam weer terug kreeg en zodoende kon ik therapieland de rug toe keren.

Werken mét en vóór het lichaam! Ik geloof niet in óf óf, maar in én én. Praten geeft helderheid, ordent je gedachten en laat je tot inzichten komen. Maar het kan er ook voor zorgen dat je verder van je lichaam en (daarmee) gevoel verwijderd raakt.

Alleen met het lichaam werken is in mijn ogen echter ook niet voldoende. Het is fijn als je je na een uurtje bewegen in de buitenlucht meer ontspannen voelt, maar als je niet weet waar bij jou de schoen wringt dan is dit ook dweilen met de kraan open.

Dus: Als mindful coach help ik jou je lichaam én geest in beweging te zetten!

mindful coach

Particulieren

mindful coach

Bedrijven

Ook binnen bedrijven is het belangrijk voldoende aandacht te besteden aan beweging, rust en ontspanning. Lees snel verder hoe jullie aan de gezondheid binnen het bedrijf kunnen werken.

coaching enkhuizen

Retreats

Wil jij ook even helemaal tot rust komen? Even weg van je dagelijkse omgeving, met veel tijd helemaal voor jezelf? Kom dan naar één van mijn retraites op het gebied van ontspanning en mindfulness.

Als mindful coach gewerkt met o.a.:

Ik kijk er naar uit je te spreken!

Contact Us
Scroll naar boven