OVER MIJ 

 OVER MIJ

profielfoto verkleind_edited.jpg
VOLG MIJ
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

EVEN VOORSTELLEN....

Hi, ik ben Suzanne, leuk dat je mijn website bezoekt! Ik ben gecertificeerd Master Coach, opgeleid aan het Europees Instituut. Daarnaast ben ik opgeleid Mindful Run instructeur, Mindful Run wandelcoach en Compassietrainer . Maar bovenal ben ik ervaringsdeskundige als het gaat om het stelselmatig overschrijden van mijn eigen grenzen die gepaard ging met een lange zoektocht naar meer fysieke en mentale balans....

 

Slungelige onzekere puber

Zo'n twintig jaar geleden maakte ik kennis met de wereld der therapieën. Als een slungelige, onzekere puber stond ik in mijn ondergoed voor de spiegel van de mensendiecktherapeute. Het zou zeker niet de laatste therapeut zijn die ik bezocht…

Door steeds weer terugkerende rugklachten bleef mijn zoektocht naar oorzaken en oplossingen zich voortzetten. Het lijstje met therapeuten werd langer en de frustratie groeide. Tijdenlang kon het goed gaan, maar als een boemerang kwam de pijn altijd weer genadeloos terug en nam vaak versterking mee.

 

Naast de fysieke ongemakken, had ik ook veelvuldig last van stress, voelde me altijd gejaagd, piekerde ik veel, had ik last van hyperventilatie, was ik ontzettend perfectionistisch, had ik een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, leefde ik vaak in angst met betrekking tot mijn pijnklachten en kon ik moeilijk ontspannen. Dat de aard van mijn klachten misschien wel een relatie kon hebben met mijn levensstijl en karaktereigenschappen had ik toen nog niet door.

Een paar jaar geleden, toen ik na mijn eerste zwangerschap, een fysiek dieptepunt had bereikt, besloot ik het over een andere boeg te gaan gooien. Onder meer een revalidatietraject, studie tot Mastercoach en Mindful Run opleiding hebben mij op een andere manier naar mijn pijn leren kijken. En zo leerde ik beetje bij beetje de regie in eigen handen te nemen, weer vertrouwen te krijgen in mijn lichaam en gedrag aan te pakken.

Nu, een paar jaar later en een tweede kind rijker, voel ik mij beter dan ooit! Mijn ervaring is dat we zelf zoveel meer invloed op onze klachten hebben dan we misschien denken. De sleutel tot succes zit hem in mijn ogen allereerst in een groot stuk zelfkennis: wat zijn jouw valkuilen en kwaliteiten? Wat zijn jouw stressoren? welke signalen geeft jouw lichaam je keer op keer? En, kijk ook eens kritisch naar jouw manier van leven en naar je niet altijd even effectieve gedrag, ook hierin valt zoveel winst te behalen.

Ingewikkeld? Nee hoor, heel eenvoudig juist. We zoeken de oplossing vaak veel te ver weg en buiten onszelf, maar waar het op neer komt:

 

Ga terug naar de basis!

De ingrediënten waar ik zowel in mijn online als offline activiteiten mee werk zijn: beweging, ademhaling, rust & ontspanning, energiebalans en mindset

Maar verandering is hoe dan ook noodzakelijk. Want:als je doet wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg! (Albert Einstein).

Kortom: zet lichaam en geest in beweging!

x  Suzanne