RUST IN JE HOOFD,

STRESS UIT JE LIJF
Een 5-weeks programma voor meer energie en ontspanning

RUST IN JE HOOFD, STRESS UIT JE LIJF

Je komt ’s morgens op je werk, waar een hele stapel werk op je ligt te wachten. Dan komt je leidinggevende ook nog eens binnen met een spoedklus. Je schiet in de stress, ‘help, dit ga ik nooit redden, hoe moet ik dit in hemelsnaam op tijd af krijgen?’ Je hart gaat sneller kloppen, je gaat onrustig ademen en je voelt je opgejaagd. Je voert je werktempo op en werkt in je pauze en ‘s avonds thuis door. Daar gaat je ontspannen sportavond waar je zo aan toe bent en die stapel wasgoed wordt ook steeds groter. Als je eindelijk in bed ligt dan malen de gedachten door je hoofd en kom je slecht in slaap. De volgende ochtend word je moe en gespannen wakker.

Wist jij dat 36% van het werk-gerelateerde ziekteverzuim ontstaat door werkstress? Stress op het werk is momenteel beroepsziekte nummer 1!

Herkenbaar?
• Je hebt al langere tijd last van vage klachten, van verkoudheid tot rugpijn;
• Je slaapt minder goed en wordt vermoeid wakker met een to-do lijst in je hoofd;
• Je neemt vaak werk mee naar huis;
• Je hebt steeds minder plezier in je werk en vraagt je af of je niet gewoon iets anders moet gaan doen;
• Je hebt het gevoel steeds harder te moeten werken om alles af te krijgen;
• Je bent bang dat je dit niet lang meer gaat volhouden en uitvalt;
• Je komt steeds minder aan sporten en ontspanning toe en zit vaak in je energiereserves;
• Je hebt steeds vaker hoofdpijn en voelt je voortdurend onrustig;
• Je werkt vaak door in de pauzes en merkt dat je begint af te vallen/ aan te komen;
• Je hebt alles wat je wilde, huis, baan, auto maar bent niet gelukkig. Je vraagt je af, is dit het nou?


OVER DE TRAINING
 

In 5 bijeenkomsten leer je hoe je gezonder kan leven met meer rust in je hoofd, door balans te creëren tussen werk en privé en lichaam en geest, effectief om te gaan met stress en te luisteren naar jouw stress signalen.


Deze training vul jij je rugzak met wat jij specifiek nodig hebt om grip te hebben op je gezondheid, je werk en je leven. Je ervaart wat rust en ontspanning je brengen en hoe je dat kan toepassen voor een gezondere levensstijl.  


In deze groepstraining starten we ontspannen om je lichaam en hoofd tot rust te laten komen. Je leert direct hoe je dit in je dagelijks leven kan inbouwen. Hierbij combineren we theorie met praktijk. Vervolgens richten we ons op het grip krijgen op je gedachten en je gevoel en het verminderen van stress en piekermomenten. Je leert hoe je vertrouwen en regie kan houden terwijl je controle loslaat. Als laatste onderdeel richten we ons op gedragsverandering. Je gaat destructieve patronen herkennen, doorbreken en omzetten in effectief gedrag zowel privé als op het werk.


OVER DE TRAINERS

"Hi, ik ben Suzanne (36). Ik ben trainer, coach, maar bovenal ervaringsdeskundige! Jarenlang heb ik mijn grenzen overschreden en niet naar mijn lichaam geluisterd. Met als gevolg dat ik regelmatig voor langere tijd uitgeschakeld thuis kwam te zitten. Dankzij mijn opleiding, veel vallen en opstaan, maar vooral zelfkennis,  van de gebaande paden afwijken en durven veranderen, weet ik mijn lichaam en geest tegenwoordig beter in balans te houden. Ik weet inmiddels wat ik nodig heb en waar mijn valkuilen liggen en ben er van overtuigd dat ik jou ook kan begeleiden in dit proces. Makkelijk? Nee zeker niet! Haalbaar? Ja, dat wel!"
 

"Ik ben Nina (35). Coach, trainer, moeder van 3 kinderen, vriendin, dochter, zelfstandig ondernemer en ambitieus. Ik kan je vertellen dat zijn heel wat ballen om tegelijkertijd in de lucht te willen houden…Niet te doen! Dus laat ik er zo nu en dan eentje vallen. Ik geloof dat er voor alles een tijd is, ik geloof dat als je iets wilt, je keuzes moet maken. Makkelijke keuzes en moeilijke keuzes. Als alles in het leven lekker loopt en moeiteloos gaat, dan gaan dingen vanzelf, maar wanneer het moeilijk wordt, zoals wanneer er een hoge werkdruk is, er veel (tegelijkertijd) van je verwacht wordt, tsja dan wordt het moeilijk om te kiezen. Vaak lopen we onszelf (al langere tijd) voorbij. We voelen niet meer wat we willen, ons hoofd maakt overuren en daarmee ons lijf ook. Tijd om rust te creëren in je hoofd en ontspanning in je lijf. Want zeg nou zelf, iemand die lekker in zijn vel zit kan de hele wereld aan, toch?"


IN DE TRAINING KOMEN DE VOLGENDE ONDERWERPEN AAN BOD


Uit je hoofd en in je lichaam
Weet je eigenlijk waar jij behoefte aan hebt? Leer de signalen van je lijf te herkennen, doe wat nodig is om gezond te worden. Kom letterlijk en figuurlijk in beweging en leer te ontspannen door je in te spannen. Bouw rust in je dag en in je systeem.


Omgaan met stress
Wat doet stress met jou? Wanneer heb je stress en hoe schadelijk is stress eigenlijk? Stress per definitie is niet slecht, maar dat kan het wel worden. Voorkom dat stress te teveel wordt en leer hoe je hier op een gezonde manier mee om kan gaan. Minder piekeren en meer loslaten.


Grip op je gedachten en je gevoel
Word je ook wel eens moe van al die gedachten in je hoofd. Hoe fijn zou het zijn om ze te kunnen laten voor wat ze zijn, zonder er iets mee te hoeven? Krijg grip op je gedachten en beïnvloed je gevoel. Het is niet de situatie die bepalend is, maar hoe jij er over denkt.

 

Energie en balans
Waar krijg je energie van? Wat kost je energie? Hoe is die verdeling en hoe bewust maak jij je keuzes daarin? Leer wat energie eigenlijk is, wat het doet in je lichaam en hoe jij ervoor zorgt dat je energietank vol blijft.

 

Jouw toekomst
Waar sta je nu in je leven en waar wil je heen? Bewandel je eigen pad in je eigen tempo.
Onderzoek wat je echt belangrijk vindt in je leven. Ga je eigen uitdaging aan door je kwaliteiten in te zetten en je valkuilen te vermijden.


RESULTATEN VOOR JOU NA DEZE TRAINING

  • Je hebt de tools in handen om (uitval door) stress of overbelasting te voorkomen;

  • Je kunt luisteren naar de signalen van je lichaam en hier op anticiperen;

  • Je hebt meer grip op je gedachtes, gevoel en waar je aandacht aan wilt besteden.

  • Je hebt een gezondere levensstijl met meer beweging en meer ontspanning;

  • Je weet wat je energiegevers en energienemers zijn en hoe je deze in balans kan houden;

  • Vertrouwen, creativiteit en speelsheid zijn in de plaats gekomen van controle en ongezond perfectionisme.

  • Je bent in contact met je lichaam en je gevoel waardoor je beter in je vel zit;


PRAKTISCHE INFO

Data en locatie
Et staat momenteel geen nieuwe training gepland


Jouw investering
€ 395,- inclusief BTW. Voor deze prijs krijg je naast een persoonlijke intake en evaluatie, 5 leerzame en waardevolle bijeenkomsten, lesmateriaal, drinken en versnaperingen. 

Het is ook mogelijk om deze training individueel te volgen. Info en tarieven op aanvraag.

Tip: informeer eens bij je werkgever of er mogelijkheden zijn om de cursus te vergoeden.


Er is ruimte voor maximaal 10 deelnemers.

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
0