top of page

WERKGEVERS

JAARPROGRAMMA: RUST IN JE HOOFD, WERKDRUK DE BAAS

WORKSHOP:RUST IN JE HOOFD, WERKDRUK DE BAAS

Het jaarprogramma ‘Rust in je hoofd, werkdruk de baas’ is een veel omvattend interactief jaartraject voor werknemers gericht op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

 

Het programma richt zich op het voorkomen van uitval door werkgerelateerde stressklachten en het ervaren van meer grip op de eigen werksituatie, werk-privé balans en gezondheid. Dit leidt tot meer werkplezier, gezonder (werk)gedrag en lager verzuim.

Doelgroep
Het jaarprogramma Rust in je hoofd, werkdruk de baas is bedoeld voor medewerkers die:

 • Last hebben van werkgerelateerde stress;

 • Een verstoorde werk-/privébalans ervaren;

 •  (Nóg) geen last hebben van werkgerelateerde stress, maar die op basis van bepaalde persoonskenmerken wel tot een risicogroep behoren. Denk aan eigenschappen als perfectionistisch, hard werkend, toegewijd, laag zelfvertrouwen, introvert en moeilijk kunnen delegeren / ‘nee’-zeggen;

 • Fysieke (onverklaarbare) klachten ervaren die mogelijk te herleiden zijn naar een te hoog stressniveau. Denk hierbij aan slecht slapen, hoofdpijn, rug- en nekklachten, RSI.
   

Het jaarprogramma is níet geschikt voor medewerkers die met werkstressgerelateerd ziekteverzuim thuis zitten. Hiervoor raden wij in beginsel 1-op-1-begeleiding in de vorm van coaching aan.
 

​Resultaat
Na afloop van dit jaarprogramma hebben de deelnemers:

 • Bewustwording gecreëerd ten aanzien van hun eigen fysieke en mentale stressreacties;

 • Geleerd hoe ze naar de signalen van lichaam en geest kunnen luisteren en deze signalen kunnen omzetten in effectief en gezond gedrag;

 • Geleerd hoe zij hun werkdag, óók in drukke tijden, op een gezonde manier kunnen inrichten;

 • inzicht en vaardigheden ontwikkeld die duurzame inzetbaarheid bevorderen;

 • Geleerd te denken in oplossingen en mogelijkheden in plaats van problemen en klachten

 • Een vitaal werkklimaat met elkaar gecreëerd waarin stress bespreekbaar is en medewerkers elkaar motiveren

Dit programma wordt gegeven i.s.m. Nina James, van Urban Mom coaching

In deze interactieve workshop worden theorie en praktijk met elkaar afgewisseld. Doel van de workshop is om jou inzicht te geven in jouw stressgedrag. Wat zijn jouw stress-signalen, valkuilen en hoe kun je hier op anticiperen? 

We delen onze simpele technieken en praktische tips voor meer rust en meer grip op werkdruk. Hierbij komen ademhalingstechnieken, helpende gedachten, plannen en mindfulness aan bod.

Ik geef deze workshop i.s.m. Nina James, van Urban Mom coaching. De workshop duurt 3 uur. maar kan op maat worden gemaakt.

Na afloop van deze workshop….

 • Weet je wat de verschillen zijn tussen gezonde en ongezonde stress

 • Ben je je bewust van jouw eigen stressgedrag

 • weet je hoe groot de rol van je ademhaling is bij stress en hoe je hier zelf invloed op kunt uitoefenen

 • Heb je geleerd hoe je belemmerende gedachten, die leiden tot stress, kunt ombuigen naar helpende gedachten

Deze workshop wordt zowel voor particulieren als bedrijven aangeboden.

 


 

TRAINING:STRESS OP DE WERKVLOER

Deze training is speciaal voor leidinggevenden. In deze training leren zij de stress-signalen bij hun medewerkers herkennen en hierop te anticiperen en over te communiceren. In de praktijk blijkt dat leidinggevenden hier vaak grote moeite bij ervaren.

De volgende thema's worden behandeld:


Psycho-educatie

Theoretisch kader omtrent onderwerpen als stress, burn-out, overspannenheid en depressie
 

Eigen stresssignalen herkennen en aanpakken

Alvorens je een medewerker met stressklachten kunt begeleiden is het goed om je eerst bewust te worden van je eigen stressgedrag. 

 

Stressverschijnselen herkennen

Op welke signalen van je medewerker moet je letten? En wie kan spanningsklachten krijgen? Niet iedereen is even vatbaar voor stress. Het is daarom goed om te weten welk ‘type’ medewerker extra risico loopt. Wat zijn de kenmerken van een vatbare medewerker?

 

Rol van de leidinggevende

Waar liggen jouw verantwoordelijkheden? Wat zijn de risico's en stressoren binnen jouw team en hoe maak ik werkdruk bespreekbaar?

Praktische tools

Hoe kun je als leidinggevende in het dagelijks werk kleine, effectieve veranderingen doorvoeren om werkdruk en uitval te beperken? 


INFO:​

Deze training bestaat uit 2 dagdelen van 4 uur en wordt i.s.m. Nina James van Ur​ban Mom coaching gegeven. Neem voor verdere info contact op en we bespreken de mogelijkheden. 

bottom of page